Kevään kukkaunelmia

Kukkahuuma iskee keväällä hyvin yllättäen. Mulle se iski tänään, kun Instagramissa tuli vastaan kukkakuvia pieneltä leikkokukkaviljelmältä. En tiedä mitä teillä tulee kuvafiidissä vastaan, mutta voin sanoa, että mulle tulee aika paljon kasvi- ja kukkakuvia 😉

Kokosin kuvasarjoja viime kesän kukista, jotta sullekin iskisi into suunnitella, mitkä kukat voisivat kukkia sun pihalla tulevana kesänä!

Ensimmäisenä tuossa yllä mun pitkäaikaiset ihastukseni ja kaikista helpoimmat kukkivat kasvit, eli maksaruohot ja mehikasvit. Jos sultakin löytyy pihalta paahteinen ja kuiva paikka, niin mä istuttaisin sen täyteen maksaruohoja. Onneksi tuo paahteisin paikka löytyy meidän pihalta aivan etuoven vierestä, eli näen nämä herkut aina kun astun ulos ja tulen kotiin.

Viime kesänä istutettujen kukkivien kukkien värimaailma, vihreän pohjavärin lisäksi oli valkoinen ja vaaleanpunainen. Ihailen perennoja muiden pihoilla, mutta omalta pihalta niitä ei vielä kovin paljon löydy. Toissa kesänä istutetut kaunopunahatut (Echinacea purpurea ’Magnus’) loistivat loppukesällä. Viime kesänä hankin valkoisen tähtiputken (Astrantia major ’Rosensinfonie’) ja tarhasalkoruusun (Alcea rosea ’Simplex’) ja niiden osalta jännitän, miten ne selviävät ensimmäisestä talvesta. Toivottavasti ne kukkivat mulle kesällä!

Apilat (Trifolium) ovat olleet jo monien vuosien ajan mulla mukana ruukkuistutuksissa aluskasveina. Ne ovat ilman kukkiakin aivan ihania! Tälle keväälle suunnittelen, että tilaisin erilaisten apiloiden siemeniä ja kylväisin niitä myös penkkiin.

Yllä oleva kuvasarja on mun toiveperenneoista. Meillä on myllätty maata pihalla ja tullaan mylläämään jatkossakin, sillä salaojaprojekti kolkuttelee ovelle. Myllätessä pääsi nuo tarhakielot ( Polygonatum x hybridum) häviämään ja niitä haluan vielä joskus istuttaa pihalle uudestaan.

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) on kiinnostanut mua pitkään. Tällä hetkellä nautin sitä vain sisäisesti, mutta haaveena olisi ihailla sitä myös pihalla.

Ja nuo kaikki erilaiset kärhöt (Clematis)… niitä on niin paljon kauniita lajikkeita, että en osaa valita, mikä olisi omalle pihalle paras!

Aina ei tietenkään tarvitse edes istuttaa mitään ja silti pihalla kukkii! Meidän pihalla kukkii vaaleita ja kauniita kukkia edellisten asukkaisen ansiosta. Keväällä kukinnan aloittaa posliinihyasintit, kielot ja erilaiset krookukset. Kesän alussa pensaita kukittaa syreenit ja juhannusruusut.

Vaaleanpunaisen pehmeät sävyt ja roosa miellyttää mua ja tässä pari fiiliskuvaa, mitä mun pihalta saattaa pian löytyä. Purppurapunalatvalle (Eupatorium purpureum) ja malvalle (Malva) pitäisi miettiä hyvät paikat pihalta. Syyshortensia ’Early Sensation’ löytyy jo, mutta se on vielä kovin pieni. No, pian se kevät koittaa ja pääsen seuraamaan sen kasvua. …Ja kaikkien kukkivien kasvien heräämistä uuteen kauteen!

Mites sulla? Innostuitko? 😉

Lisää inspiraatiota voit kurkata viime kesän kukkamuistoista tai jos lavatarhassa viljely kiinnostaa, niin kurkkaa tänne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s