Juoruja… <3

Tiedän olevani oikeassa paikassa ja seurassa koulussa, kun ympärilläni kaikki puhuu innoissaan kylmäkäsittelystä tai vuoroviljelystä. Siis mistä?

Kun aloitin syksyllä hortonomiopinnot Lepaalla ja ymmärsin, että kaikki opiskelukaverini puhuvat samaa kasvikieltä, kuin minä ja tietotaitoa löytyy viherkasveista ja avomaaviljelyyn, ajattelin, että ”ihanaa, on muitakin ihmisiä, ketkä puhuu kasveista”! Olin vihdoin löytänyt tieni samankaltaisteni seuraan 🙂

Kaunis rionjuoru kukki viime keväänä

Viherkasvit ja puutarhapuuhat olivat jo entuudestaan olleet mulle tärkeitä, mutta en mä niistä niin paljon ole päässyt vaahtomaan (muuta kuin somessa). Nythän tää harrastus on lähtenyt taas uusille tasoille ja vaihdellaan koulussa siemeniä ja pistokkaita harvase viikko.

Mutta se, mikä erityisesti mua ilahdutti, oli juoruinnostus, joka innosti myös ei-niin-viherpeukalo-kavereitani istassa ja tosi moni halus heti pistokkaita mun juoruista. Siistiä! Niitä olenkin jaellut jo lähes kahteenkymmeneen eri kotiin. Mulla onkin ajatuksena ja toiveena, että tämän blogin ja somen kautta saisin jotenkin jaettua vihreää ympärilleni ja tämä juoruilu lämmittää erityisesti mun mieltä ❤

Näitä juorun pistokkaita on ollut ilo jakaa ystävilleni!

Juorut (Tradescantia) ovat helppoja sisäkasveja ja jos kammoat kasvien hankintaa, niin juoru voisi olla sellainen minkä voisit uskaltautua ostamaan – tai mä istutan sulle pistokkaat. Mulla on anopilta saatu kokonaan vihreä juoru (en ole ihan varma lajikkeesta), jonka olen lisännyt jo varmaan kolme tai neljä kertaa pistokkaasta. Se on edellisessä kämpässä mädättänyt juurensa ja kuivunut ja vaikka mitä, mutta sen olen aina saanut uusittua napaamalla pari oksaa vesilasiin ja siitä sitten juurien ilmestyttyä istuttanut uudestaan. Sillä saa helposti aikaan viidakkotunnelmaa, se kasvaa niin paljon.

Viidakkotunnelmaa juorun alla. Pätkin tätä pian, joten huikkaa, jos haluan pistokkaita!

Toinen juoru jonka omistan, on hyvin perus rionjuoru (Tradescantia fluminensis) joka on mun mielestä se ehkä yleisin – tai en tiedä muista, mutta mun silmät tahtoo hakeutua joka paikassa kasveihin ja olen nähnyt tätä ihan kaikkialla 🙂 Se on aika pienilehtinen, pääsääntöisesti vihreä, mutta hyvässä valossa sen lehdet voi olla vaaleanpuna- tai valkoraidallisia. Todella kaunis kasvi! Rionjuorun hankin vasta viime keväänä, mutta se ei kauan mahtunut olemaan ikkunalaudalla ja se täytyi sijoittaa isoon amppeliin ikkunan reunaan. Siinä se on kasvanut hurjasti alle vuodessa ja siitä onkin pätkitty paljon pistokkaita.

Rionjuoru, Tradescantia fluminensis

Tässä tiivis opaskuva juorujen hoitoon:

Ihanaa, että innostuit juoruista!

-Salla

6 thoughts on “Juoruja… <3

 1. Hei!! Tuo kokonaan vihreä juoru! Oon etsinyt joka paikasta, mut jotenkin ei oo peruskukkakaupoissa. Varmasti tulee just muotiin ja sit on, mut ei just nyt. Mun mummolla oli tuollainen ja jäi kovasti harmittamaan, kun olisin halunnut siitä edes pistokkaan ja mietityttää, mihin aina lapsena ihailemani valtava juoru joutui mummon poistuttua keskuudestamme. Voisinko saada pistokkaan tai pari? Voin mainiosti maksaa myös! Olisi ihan mahtavaa saada juuri tuota ennen niin yleistä, mutta nyt jotenkin harvinaista kokonaan vihreää juorua!

  Tykkää

  1. Moikka Reetta ☺️ Tottakai saat pistokkaita! Tuo vihreä juoru on niin vahva ja elinvoimainen. Se näyttää aina hyvältä. Oletkohan Facebookissa tai Instagramissa? Siellä voisimme yksityisviestillä sopia pistokkiden lähetyksestä 🤗

   Tykkää

   1. Hei,

    Mahtavaa! Olen Facebookissa ja Instagramissakin, jos voit laittaa viestiä vaikka Facebookin kautta tai kertoa, miten löydän Sinut? 🙂 Hiphei, mahtavaa! Kiitos.

    Tykkää

 2. Tokmannille on NYT ilmestynyt myös näitä haluttuja vihreitä PARHAITA juoruja, vink vink.

  Tykkää

 3. Hei, olen kovasti etsinyt vihreää juorua,jollaisen olet saanut anopiltasi. Voisinko saada pari pistokasta. Lapsuudenkodissani oli sellainen. Hyvällä hoidolla se kehitti tosi vahvat vihreät lehdet. Jos voit laittaa viestiä Facebookin kautta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s