Tulppaanien uusi elämä

Kun tässä nyt tänä talvena vietetään jo neljättä marraskuuta, on itse keksittävä kevättä edistäviä asioita kotiin. Kirjoittelin jo sydäntalvella tulppaanien tuomasta kevään lupauksesta ja tulppaanikausi jatkuu edelleen. Hyvällä hoidolla tulppaanit pysyvätkin viikkoja katselukelpoisina, mutta olen todennut vielä yhden kikan, joilla niiden elämää saa jatkettua ainakin pari lisäpäivää.

Tulppaanikimppu on päässyt venähtämään

Ilahduttavaa on, että myös moni muu on kokeillut kikkaa ja erittäin iloinen olen siitä, että olen saanut kuvia näistä ihanista lisäaikatulppaanikimpuista!

Tulppaanikimppu uudistuu!

Kun tulppaanit alkavat nuokkua (joillakin tulppaanilajeilla tämä on tavoiteltava ominaisuus!) ja varsi kasvaa huimasti pituutta, lehdet muuttuvat ryppyisiksi ja kukatkin alkavat olla kukoistuksensa ohittaneita, nappaa kukat maljakosta ja karsi kunnolla – leikkaa varsista monta senttiä pois, poista huonot lehdet ja vaihda raikas vesi maljakkoon. Maljakkokin voi olla vähän pienempi tai matalampi, kuin edellinen. Asettele tulppaanit maljakkoon ja avaa sitten varovasti (oikeasti, ole hellä) tulppaanin kukan terälehdet, eli käännä ne ikään kuin toiseen suuntaan. Tadaa! Sinulla on aivan eri näköinen tulppaanikimppu! Kun terälehdet ovat vielä terhakat tämä pullauttaminen onnistuu helposti, mutta liian kuivat kukat pudottavat terälehtensä.

Tulppaanien uusi elämä

Kokeile sinäkin! Ja laita ihmeessä instassa mulle siitä kuva @sallasalla.

Keväistä marraskuuta – eiku… vaihdan moodin kevääseen ja elän jo tulevaa maaliskuuta!

-Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s