Roskaamattomat joulukoristeet

Mulla ei ole perinteisiä joulukoristeita. Tai onhan mulla muutamia koristeita, joita olen käyttänyt vuosia peräkkäin, mutta perinteettömällä tarkoitan, että mikään niistä koristeesta ei ole niin tärkeä, että jos sitä ei laita esille, niin joulu ei tulisi. Niille ei ole muodostunut tunnearvoa.

Koko joulu hakee omaa malliaan, koska ollaan monena vuonna tehty joulunpyhille erilaisia ratkaisuja. Mikään joulujuttu ei ole ollut pysyvää. Tänä jouluna ollaan oikeastaan vaan kotona, eli on ollut tärkeämpää miettiä kodin koristelua ja joulufiilistä.

Joulukoristeiden (tai muidenkin juhlien) kertakäyttöisyys ahdistaa hieman. Ei paljon, mutta vähän. Ehkä niin kuin omalta osaltani. En halua hankkia kaappia pullolleen joulukoristeita, joita tarvitaan vain muutamia päiviä vuodesta. Siksi askartelin itse muutaman koristeen, jotka voin hajoittaa joulun jälkeen ja käyttää materiaalin uudestaan johonkin toiseen juttuun.

Tein männynneulasista tasseleita. Idean bongasin tietenkin Pinterestistä 😉 Niitä oli helppo tehdä ja tosiaan ne voi joulun jälkeen purkaa ja heittää neulaset takaisin luontoon. Narut löytävät varmasti uuden käyttötarkoituksen kasvien parista.

Tarvitset tasselien tekoon mahdollisemman pitkiä männynneulasia. Kerää vaikka tuulen maahan pudottamia oksia tai kerää hakkuualueelta, mutta älä riivi elävästä puusta. Sitten tarvitset jotain narua. Itse tykkäsin juuttinarusta eniten, sillä se on tarpeeksi karkeaa ja rouheuden takia myös aika jouluista. Pätki naru valmiiksi pätkiksi, niin työ helpottuu. Sitten vaan sitomaan, eli kerää sopiva määrä neulasia kimpuksi ja sido ne narulla yhteen siitä päästä, mistä ne ovat olleet kiinni oksassa. Ja kas, siinä on valmis joulukoriste.

Männynneulastasseleita

Musta nää sopis täydellisesti pakettikoristeeksi. Nyt ne koristaa meidän ikkunalaudalla loistavaa kynttelikköä, sillä poika keksi ripustaa ne sinne.

Joulukukat ovat mielestäni myös vallan oivia joulukoristeita! Tietenkin!

-Salla

Ootko sä enemmän joulun perinteiden vaalija vai tykkäätkö mennä fiiliksen mukaan?

One thought on “Roskaamattomat joulukoristeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s