Raikas joulupuuro

Heräsin aamulla tunteja ennen muita. Hipsuttelin hämärän hyssyssä keittämään kahvia ja sytyttelin vain vähän valoja. Koetin rapistella lahjapapereita hyvin hiljaa, jotta saisin pitkän ja rauhallisen aamuhetken. Paketoin yhden paketin ja sain siitä joulumielen.

Joulun aikaan on ihanaa rikkoa omia rutiineja ja esimerkiksi syödä aamupalaksi joulutorttuja. Torttujen lisäksi keitin jo kolmannen riisipuuron kookosmaitoon tänä jouluna. Se on niin hyvää! Kookosmaito on täyteläistä ja kermaista, mutta silti jotenkin raikasta. Ja tarkoitan semmoista uht-hyllyltä löytyvää litran kookosmaitopurkkia – en niitä säilykkeitä.

Riisipuuron keitossa ei ole mitään poikkeavaa normaaliin maitoon keitettäessä, maito vaan korvataan kookosmaidolla. Ja en tiedä onko nyt onko kyse vain mun skarpimmasta hämmentelystä vai kookosmaidosta, mutta näitä puuroja en ole polttanut pohjaa (niin kuin mulle usein käy normimaidon kanssa..!)

Riisipuuro kookosmaitoon:

Mittaa isoin kattilaan pari desiä vettä ja sinne sekaan pari desiä puuroriisia. Keitä sen aikaa, että riisi kerkee imaista nestettä. Lisää litra kookosmaitoa kattilaan ja laske lieden lämpötilaa. Sekoittele tasaisin väliajoin. Voit pitää lämpöä ihan pienellä ja sekoitella pohjaa myöten. Puuro hautuu noin puolessa tunnissa ihanan pehmeäksi.

Riisipuuron päälle sopii niin hyvin voi, sokeri ja kaneli (oli se keitetty mihin maitoon tahansa), mutta superraikkaan tästä puurosta saa, kun laittaa päälle jotain kirpakkaa hilloa. Itse olen tykästynyt syksyllä keittämääni luumuhilloon, jonka maustoin kardemummalla ja kanelilla.

Onko sulla esimerkkejä jouluruokavariaatioista?

-Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s