Hyvää yritystä!

Voin nyt tyytyväisenä todeta, että hyvin olen yrittänyt, sillä aika moni viime vuoden ajatus on nykyään tekoja. Moni asia on muuttunut ja juuri siihen suuntaan, mihin niiden halusinkin menevän; syksyllä aloitin opiskelut sillä alalla, mitä haluan ”tehdä isona” ja tällä viikolla sain yrityksen perustamishommat kuntoon! Siistiä!!!

48687317501_b6ed15772e_o
Voittajafiilis!

Mutta lähdetääs alusta, niin kuulette miten olen tähän pisteeseen päätynyt. Tai en sittenkään vielä mene ajatusten alkulähteille, vaan keskityn nyt vain itse tekoihin. Siihen, että päätin lähteä opiskelemaan itseäni hortonomiksi.

Ajatus viheralalle lähdöstä syntyi, kun haravoin entisen kotimme pihaa. Se vain jotenkin konkretisoitui siinä haravoidessa, että tätä haluan tehdä. En nyt vaan sitä haravointia pelkästään, mutta töitä viheralalla, ulkona, kasvien parissa, jne. Kaipasin sitä, että näkisin työn tuloksen heti. Hain siis HAMK:iin ja pääsin varasijalta sisään.

Vaikka oli suuri pettymys ensin saada viesti, että en päässyt opiskelemaan, niin näin jälkikäteen olen siitä hyvin tyytyväinen – siitä tulevaisuudensuunnittelutyöstä, jonka tein sen suhteen, miten jollain muulla tavalla pääsen alalle. Se oli opettavaista!

48443394746_892a36b79a_o
Tässä toisessa varjokuvassa olen juuri saanut viestin, että pääsinkin HAMK:iin. Oltiin kesälomareissussa Kemiönsaaressa ja tuijottelin hetken merelle ja olin onnellinen 🙂

Mites sitten se yrittäjyys? Olin pohtinut pitkään kevytyrittäjyyttä ja sitten, kun rahat kertakaikkiaan olivat lopussa (opiskelijabudjetti), oli pakko toimia. Kaivoin vanhan hierontapöytäni varastosta ja loin itselleni OP kevytyrittäjäpalvelun kautta Y-tunnuksen ja ilmoitin Sallasallan kaupparekisteriin. Tässä kaikessa meni vain muutama viikko. Nyt olen opiskelija-yrittäjä ja teen sitä mistä tykkään!

Okei, ajoi mut yrittäjyyteen muukin, kuin vain rahapula – vaikka se olikin hyvä persiille potkija. Halu, se oli kova. Nyt mulla oli tähän kaikkeen mahdollisuus. Työelämässä ohessa tähän olisi ehkä ollut myös mahdollisuus, mutta ei niin kovaa yrittäjyyteen työntävää voimaa. Nyt menin sen voiman mukana.

Taitokin oli jo. Kouluttauduin urheiluhierojaksi vuonna 2006. (Ai että, se vuosi Tampereella oli ihana!) Ja vaikka tuosta onkin jo aikaa, niin aina kun hieron, se tulee kuin ei päivääkään olisi kulunut. Kädet tekee töitä vanhasta muistista. Se on jotenkin aika palkitsevaa.

Ja niinhän sitä sanotaan, että harjoitus tekee mestarin. Halusin kovasti harjoitella yrittäjyyttä. Siksi olen fiiliksissä, että on olemassa kevytyrittäjyys. Ihan tyhjään ei tarvinnyt hypätä. Ehkä, kun saan tarpeeksi harjoitusta, uskalla tehdä jotain muutakin yrittäjänä.

48683205648_d9deb211d9_o
Tulevaisuus häikäisee 😉

Tuo kuva, jossa siristelen silmiäni auringolle on otettu koulunaloitusta edeltävänä päivänä. Se oli maagista aikaa, sillä olin lopettanut työt ja vain odotin, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Elän sellaista aikaa jollain tavalla edelleen, sillä mulla ei ole vielä harmainta aavistustakaan, mitä tulen tekemään muutaman vuoden päästä. Ja se jännyys tässä ihanaa onkin!

Ootko sä joskus tehnyt suuria muutoksia elämässä?

-Salla

2 thoughts on “Hyvää yritystä!

 1. Tähän suunnittelin kirjoittavani nyt fiksun vastauksen mutta ei se tullutkaan sormenpäistä niinkuin ajattelin. Suuret muutokset kuitenkin usein vähän pelottaa, jännittää ja ahdistaa. Sen ei pidä saada kuitenkaan valtaa. On suoranaista rohkeutta hypätä muutoksen matkaan ja tehdä asiat ihan omalla tavalla. Tehdä joskus niin kuin itse tahtoo.

  Elämä on kuin monihaarainen polku. Joskus vastaan tulee mitä kauneimpia ja rakkaimipia asioita, ja välillä taas umpikuja. Umpikujasta ei pidä lannistua. Seuraavasta haarasta saattaakin löytyä jotakin mahtavaa!

  Tykkää

  1. Se on juuri näin!
   Niitä elämän polkuja on niin paljon, että kyllä sieltä aina löytyy jokin, mitä haluaa kulkea. Ja vaikka uudelle polulle astuminen jännittää, niin se kannattaa, sillä muuten ei nää mitä se tuo tullessaan 🙂

   Ihanaa joulunodotusta ja jänniä uusi polkuja sun elämään!
   -Salla

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s