Juorut

Juoruihin (Tradescantia) minulla on vähän semmoinen viha-rakkaussuhde. Ne ovat kauniita ja näyttäviä rehevinä viherkasveina, mutta jotkut lajikkeet elävät niin voimakkaasti kausien mukaan ja lakastuvat välillä niin kaljuiksi, että sen takia en aina pidä niistä niin paljon. Mutta! Juorut ovat varmaan kaikista helpoimmat viherkasvit lisätä pistokkaista, eli kaljuuntuminen ei ole maailmanloppu!

Minä muikeana juoruni kanssa

Voimakkaimmin kasvukaudet ovat näkyneet semmoisen vihreän perusjuorun ja sen värikäslehtien Rionjuorun kanssa. Tällä hetkellä eletään aikaa, kun minulla ei ole kumpaakaan ollenkaan, sillä ne vain lakastuivat pois. Mutta luulen, että pian minulla on taas pari pistokasta, sillä niitä on niin helppo saada. Tällä hetkellä minulla on muutamassa amppelissa kaunista, hennon karvaista purppurajuoroua, jonka lehtien alapinnat ovat upeat violetit. Juoruja on niin paljon, että en ole aivan varma tuosta nimestä. Korjaa, jos olen väärässä!

Pian on taas aika vaihtaa viherkasveille mullat ja ottaa pistokkaita. Mietin, pitäisikö kokeilla juoruille jotain muuta kasvualustaa, kuin multaa? Ne voisivat olla sen verran helppoja kasveja, että niillä voisin uskaltaa koettaa jotain uutta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s