Raparperiherkkuja

Mulla oli iso pussillinen raparperin varsia. Mietin, miten saisin tehtyä niistä useita eri herkkuja. Mehua halusin ainakin tehdä ihanan värin takia ja hilloja, koska raparperihillo oli viime vuoden hilloista mun lemppari. Tai viime vuonna tein raparperi-porkkanahilloa ja tänä vuonna halusin kokeilla jotain muuta. Pienen googlettelun jälkeen suunnitelmat alkoivat olla selvät!

Kaveri kehui tekemäänsä raparperi-banaanihilloa, joten sitä halusin kokeilla. Satu Koiviston ”Kuinka rakastua ruoanlaittoon” -sivuilta löytyi kaipaamani ohje: mehu ja hillo samoista raparpereista. Jes! Parasta, kun voi hyödyntää kaikki tarvikkeet, eikä mitään tarvitse heittää pois.

Niin kuin mulla aina näissä kokkauksissa, en osaa kertoa tarkkoja mittoja, koska tein suuremman määrän, kuin mitä kyseisessä ohjeessa oli, mutta jotenkin näin tein:

Raparperimehu (ja hillo!)

  • 3 litraa raparperia (pilkoin raparperit pieniksi paloiksi ja kaadoin kolmen litran kattilan täytteen)
  • vettä niin paljon, että kattila täyttyi
  • ripaus kardemummaa

Anna raparpereiden kiehua hiljalleen, jotta niistä tulee pehmeitä. Noin 20-30 minuutin päästä ne ovat valmiit. Erottele mehu ja mäski eri kattiloihin siivilän avulla. Saat toiseen kattilaan kauniin vaaleanpunaista mehua ja toiseen vihreää raparperihilloa.

Ohje jatkuu…

  • 5 dl sokeria mehun sekaan
  • 3-4 dl hillosokeria hillon sekaan
  • mausteita ja/tai marjoja/hedelmiä maun mukaan hilloon

Sekoita sokeri mehun sekaan ja kuumenna, jotta sokeri liukenee. Sitten voit pullottaa mehun hyvin puhdistettuihin pulloin. Mehua voi myös pakastaa. Mehu on tiivistettä, joten sitä voi sekoittaa veteen tai vaikka vissyyn – siitä tulee hyvää!

Jaoin hilloin vielä kahteen osaan; toiseen lisäsin noin 3 dl mansikoita ja toiseen 2 banaania ja kanelia. Molemmista tuli erittäin hyviä! Purkita hillo kuumennettuihin hillopurkkeihin kuumana ja sulje kannet. Jäähdytä purkit hyvin ennen jääkaappiin laittoa. Jää odottelemaan, että purkit napsahtelevat, kun purkkeihin syntyy tyhjiö. Se on mielestäni hauskaa!

Kippis!

Mitä makuyhdistelmiä sä olet kokeillut raparperin kanssa?

Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s