Herätys viherkasvit!

Olen rakastanut viherkasveja jo vuosia ja harrastus syvenee entisestään, kun opiskelen uutta, vihreää ammattia itselleni. Kasveja on kertynyt jos jonkinmoisia, uusia ostamalla ja kavereilta pistokkaista lisättyjä. Jotta ne pysyvät hengissä, on niistä myös pidettävä huolta – nyt onkin kasvihuollolle mitä parhain aika!

Minä ja kluusia 😍

Kevätaurinko saa kyllä vihreän peukaloni heräämään ja kasvien hoivavietin huippuunsa. Aloitinkin suuren urakan, eli viherkasvien mullanvaihdon (nimenomaan suuren, sillä kasveja on noin 40).

Valmiina mullanvaihtoon!

Jotta homma sujuu mahdollisimman vähillä sotkuilla aloitin suojaamalla lattian vahaliinalla ja kannoin kaikki tarvittavat lattialle käden ulottuville:

– uutta multaa (valitsin viherkasveille tarkoitettua, tuoretta ja puhdasta multaa)

– ruukkuja (joillekin kasveille piti vaihtaa isompi ruukku)

– sanomalehtipaperia (poistan ruukun ja vanhan mullan paperin päällä, siitä ylimääräinen multa on helppo kippaa kompostipussiin)

– pieni lapio (mullan kaivamiseen)

– lusikka (pienenpien kasvien kanssa lapio on liian suuri ja lusikalla pystyy tarkempaan työhön)

Laitoin äänikirjan päälle ja rupesin hommiin! Mullanvaihto on parhaimmillaan aika meditatiivista puuhaa ja aika vierähti taas aivan siivillä. Jynssäilin tällä kertaa kaikki ruukut puhtaiksi vanhoista mullista, jotta mahdolliset kasvintuhoojat eivät pesi ruukkuihin. Onneksi mitään pöpöjä ei ole ilmennyt, mutta haluan vielä exrtavarmistaa asian, koska menetys olisi aika suuri, jos joku ötökkä pääsisi leviämään. En kerennyt tässä urakassa huolehtimaan kaikista kasveista, mutta jatkan tätä puuhaa mielelläni myöhemminkin.

Olen todennut, että nämä isolehtiset (kultaköynnökset, peikonlehdet, yms.) viihtyvät mun hoidossa parhaiten.

Suhde ja näkökulma viherkasveihin on tässä viimeisen vuoden aikana muuttunut. Olen etsinyt valtavat määrät tietoa viherkasvien hoidosta ja niille sopivista kasvupaikoista ja koettanut etsiä kotootani niillekin hyvän ja oikeanlaisen kasvupaikan. Tulevana kesänä aijon myös helliä kasveja viemällä niitä rohkeammin ulos kasvamaan – ovathan ne alunperin luonnossa kasvavia kasveja. Katsotaan, miten siinä onnistun… säästyn ehkä muutamalta kesäkukkaheräteostokselta, kun saan vihreää ulos viherkasvien muodossa! (Vaikka en oikeastaan haluaisi säästyä kesäkukkaostoksilta!)

Kasvit jonossa odottamassa vuoroaan. Aika viidakkomaista, kun ne ovat samassa paikassa 💚

Jos muuten haluat inspiroitua näistä kasvipuuhista, niin vinkkaan vierailemaan Versoileva -sivustolla ja varsinkin kuuntelemaan heidän podcastejä. Sieltä olen monta vinkkiä ottanut käytäntöön!

Salla 🌱

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s