Potkua inkivääri-sitruunamehusta

Tänään uskallan jo ehkä huokaista helpotuksesta ja todeta, että alkuvuoden flunssat on nyt lusittu. On ollut kyllä todella takkuinen tammikuu! Ensin minä sairastin superflunssa, joka kesti viikon. Onneksi olin vielä lomalla, sillä flunssa kaatoi mut totaalisesti sohvanpohjalle ja nosti erittäin harvinaisen kuumeenkin. En muista, milloin olisin viimeksi ollut flunssa niin kipeä.

Flunssankarkoitusaineet: omenamehua ja inkivääriä.

Sitten, kun mulla alkoi helpottamaan pöpöt tarttuivat tietenkin poikaan ja raukkaparka sai vielä korvatulehduksenkin! Pakko kehua muutamalla sanalla Hyvinkään lastenpäivystystä – on kiva viedä lapsi päivystykseen, kun ei tarvitse miettiä onko odotustilassa joitain epämääräisiä hahmoja, vaan lapsi saa luvan kanssa leikkiä leluilla ja ihailla akvaariokaloja.

Mutta hei, nyt itse asiaan (haluan unohtaa koko flunssajutut vähäksi aikaa!). Nimittäin asiaan ikivääristä ja sen antamasta potkusta.

Inkivääriä ja aurinkoa!

Teen joka aamu jonkunlaisen pirtelön, johon lisään lähes poikkeuksetta inkivääriä. Ennen en oikein pitänyt sen mausta, mutta olen oppinut rakastamaan sitä. Pirtelö ilman inkivääriä ei maistu kunnolla. Ja mahtavaa tässä on, että myös tuo pian 4 v. tykkään myös sen mausta. Pirtelöohjeita ja fiilistelyjä tulee joskus tänne blogiin joskus vähän laajemminkin, sitä ennen voit jakaa pirtelöaamuja mun kaa Instagramissa @sallasalla.

DIY inkivääri-sitruunamehu

Tarvitset vain tehosekoittimen, siivilän, inkivääriä ja omenamehua. Kuori noin 5 sentin pätkä inkivääriä ja pilko pieniksi paloiksi. Kippaa ne tehosekoittimeen ja kaada noin 2,5 desiä omenamehua päälle. Surauta tasaiseksi. Kaada mehu siivilän läpi lasiin. Nauti!

Valmista inkivääri-omenamehua ennen siivilöintiä.

Inkivääristä jää jäljelle kasa mössöä, jonka voi vaikka sekoittaa vielä pirtelön sekaan. Pirtelöt on siitä hyviä herkkuja, että sinne kannuun voi heitellä vähän nuutuneitakin hedelmiä, eikä niitä tarvitse heittää kompostiin vain muutaman pilkun takia!

Tallentelen blogin ohjeista Instan kohokohtiin tämmöisiä ohjeita. Sieltä ne löytyy nopeesti, kun tarvitset!

Pirteätä (pirteämpää) tammikuun jatkoa sulle ja mulle!!

-Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s