It’s tulppaani time!

Ah, tätä olen odottanut. Nimittäin tulppaaniaikaa. Onhan noita tulppaaneja myynnissä jo jouluksi, mutta mä säästän tulppaanit juhlistamaan lupausta keväästä.

Leikkotulppaanit tuovat lupauksen keväästä!

Mä aloitan tulppaanien oston tässä tammikuun loppupuolella, sillä nyt aurinko alkaa näyttäytymään ja tekee keväisen fiiliksen. Vaikka luonnon kevät onkin vielä kaukana, niin tämä valon lisääntyminen herättelee mut pikkuhiljaa pimeimmästä talvipöhnästä.

Tulppaanit ”juomassa” ennen asettelua maljakkoon.

Netti on pullollaan ohjeita, miten saada tulppaanit pysymään hyvänä maljakossa. Tärkein ohje onkin leikata tulppaanien varsille uudet imupinnat. Tulppaaneja voidaan kaupassa säilyttää kuivassakin, eli varret eivät pääse kaupassa ”juomaan”. On siis todella tärkeää, että leikkaat varsista heti muutaman sentin pätkät pois terävällä veitsellä. Älä käytä saksia, sillä ne litistävät varsia.

Leikkaa muutama sentti vartta pois, että tulppaani saa uuden imupinnan.

Voit vaikka tehdä niin, että leikkaat uudet imupinnat jo ennen kimppumuovin poistamista ja laitat tulppaanit juomaan hetkeksi. Vasta sitten, kun kukat ovat juoneet itsensä terhakoiksi voit poistaa muovin ja kuminauhat ja asetella tulppaanit maljakkoon. Jos kimppu on valmiiksi napakka, niin voit myös poistaa kääreen ensi ja leikellä sitten varsi kerrallaan kukat maljakkoon.

Tulppaanit kaipaavat raikasta vettä.

Viileä, raikas vesi sopii tulppaaneille. Ne ovat aikamoisia juoppoja ja kaipaavat uutta vettä vaikka joka päivä. Muista siis kurkistaa maljakkoon päivittäin! Tulppaanit venähtävät nopeasti (joka on aika kivankin näköistä) ja uusien imupintojen leikkaus voi olla paikallaan muutaman päivän välein.

Huolehtimalla riittävätä veden saannista ja leikkaamalla voit saada tulppaaneista vähän pitkäaikaisempia kevätkavereita!

Onko sulla tapana ostaa kevät-tulppaaneja?

-Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s