Luovaa luuhailua ja mustikkakranssi

Kuvittele itsesi metsään. On sunnuntaiaamupäivä ja ilma on kosteudesta harmaa. Sumuinen keli tekee äänimaailmasta pehmeän ja erityisesti metsästä jännän satumaisen. Ei oikeastaan kuulu mitään.

Kuljin viime sunnuntaiaamuna metsässä ilman päämäärää. Aluksi oli jotenkin vaikea keskittyä ja ajatukset poukkoilivat miten sattuu. Olin aika lähellä asutusta, joten suuntasin kulkuni syvemmälle metsää. Huomasin kasvustossa kasveja, joiden nimiä en tiennyt ja rupesin kuvaamaan niitä muistiin. (Niitä on sitten kiva selvitellä jälkeen päin.) Keskityin puuhaani ja huomasin, että kaikki muut ajatukset olivat hävinneet sumuun. Metsä ja muutaman minuutin oleilu = rauhallinen ja keskittynyt olo!

Olen kuunnellut Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa -kirjan jo kolme kertaa inspiroituen siitä aina vaan uudetaan. Minua puhuttelee erityisesti luku, jossa puhutaan luovasta luuhailusta. Siitä, kuinka hyödyllistä on luuhailla ja antaa ajatusten vapaasti muodostua päässä. Itselläni parhaat ideat syntyvätkin esimerkiksi pyöräillessä tai puutarhahommissa. Silloin, vaikka tekeekin jotain käsillään – tai jaloillaan, voivat aivot raksuttaa ihan omia ratojaan pitkin.

Tällä kertaa metsäretkestä ja luovasta luuhailusta käteen jäi kimppu mustikasvarpuja ja tämä blogi.

Kotiin päästyäni levitin varvut lattialle, sytytin takkaan tulen ja istahdin kahvikupin kanssa punomaan mustikkakranssia. Suunnittelin samalla blogini sisältöä, juttuideoita ja valokuvausta.

Sain seuraa ja apua omalta pikku puutarha-apulaiseltani, joka pääsi harjoittelemaan saksilla leikkaamista varpua leikellen.

Hän pääsi ”apuun” myös iltapäivällä, kun piti lähteä hakemaan lisää varpuja. Nyt metsä ei ollut enää niin hiljainen, sillä rattaista kuului rauhallinen kuorsaus, kun keräsin varpuja ja jatkoin ajatuksiani.

Metsäluuhailu, kranssin teko ja blogin suunnittelu sopi sunnuntaipäivään aivan täydellisesti. Sellaisia vapaapäivien kuuluukin olla; rauhallisia, mutta innostavia.

Kranssikin valmistui ja pääsi lopulta koristamaan meidän etupihan terassin seinää. Siinä se toivottaa vieraat tervetulleiksi ja muistuttaa lähestyvästä joulusta.

Mitä jouluisia koristeita siihen voisi laittaa?

– Salla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s